Uloga nenasilja u izgradnji bolje budućnosti Bosne i Hercegovine

190
0

26. aprila 2010. godine u Sarajevu je održana međunarodna konferencija „Uloga nenasilja u izgradnji bolje budućnosti Bosne i Hercegovine“. Konferencija, koju su organizovali Civitas i organizacija „Realizing the dream“ uz podršku Američke ambasada u BIH imala je 167 učesnika: učenika, nastavnika, pedagoga, predstavnika vladinog i nevladinog sektora iz svih dijelova BiH.

Konferencija je bila otvorena za javnost, a njen je sadržaj prije svega bio namjenjen mladim ljudima. Uz panel diskusije i radne grupe učesnici su imali priliku prisustvovati međunarodnom treningu iz nenasilne komunikacije koji su držali treneri Realizing the dream organizacije iz SAD-a. Slične konferencije održavaju se širom svijeta i okupljaju hiljade mladih ljudi i intelektualaca. Civitas u BiH i naša država ovom su konferencijom postali dio međunarodne mreže za promociju nenasilnoj rješavanja konflikta.

Po završetku konferencije učesnici su dobili međunarodne certifikate za trening koji su pohađali. Nadamo se da će stećena znanja i vještine koristiti za izgradnju bolje budućnosti svoje države, promociju tolerancije i interkulturalizma.

Prethodni sadržajNajava Finalne smotre
Naredni sadržajUloga programa certifikacije nastavnika u izgradnji kvalitetnog građanskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje