Univerzitet u Bihaću: tribina o ljudskim pravima i građanskom aktivizmu za studente Pravnog fakulteta

200
0

Studenska tribina o ljudskim pravima i građanskom aktivizmu za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću održana je u četvrtak, 22.11.2018. Zbog većeg interesovanja studenata različitih godina studija prava tribina je organizirana u amfiteatru Fakulteta zdravstvenih studija, a vodio ju je prof.dr Nevzet Veladžić, predmetni nastavnik građanskog obrazovanja Univerziteta u Bihaću.

U svom se predavanju profesor Veladžić fokusirao na teoriju/e prirodnog prava, društvenog ugovora, razvoj europskog koncenzusa o univerzalnim ljudskim pravima i slobodama kao i modele i mehanizme građanskog aktivizma.

Studentima se na početku predavanja obratila prorektorica za nastavu Univerzita u Bihaću prof.dr Dženana Gačo, a tribini su prisustvovali i profesori Fakulteta zdravstvenih studija prof.dr. Albin Muslić i prof.dr. Asmir Aldžić kao i članica CIVITAS Skupštine Dika Bejdić.

O održanoj tribini, u centralnom Dnevniku izvijestila je Kantona televizija Unsko-Sanskog kantona RTVUSK.

Prethodni sadržajОдржана трибина о грађанским компетенцијама за студенте Филозофског факултета Пале Универзитета у Источном Сарајеву
Naredni sadržajPedagoška srijeda Filozofskog fakulteta UNSA na temu “Odgojne vrijednosti i građansko obrazovanje”

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje