Upute za učesnike Finalne smotre programa “Projekt građanin/Ja građanin” 2013.

155
0

Finalna smotra programa „Projekt građanin/Ja građanin“ održati će se u Sarajevu, za vikend 18.-19. maja/svibanja 2013.

Svečano otvaranje programa biće organizirano u Velikoj Sali Parlamenta Bosne i Hercegovine (Zgrada zajedničkih institucija, Trg BIH, Sarajevo) u subotu, 18.05.2013.  sa početkom u 13:30 sati. Smotru će svečano proglasiti otvorenom nj.e. gdin Patrick S. Moon, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Otvaranju Finalne smotre prisustvovati će i Sunshine Ison, atache za kulturu i obrazovanje Američke ambasade u BIH, njeni saradnici iz Ureda za odnose s javnošću, predstavnici resornih bosanskohercegovačkih ministarstava obrazovanja i pedagoških zavoda/institucija.

PREGLED PROGRAMA

Prvi dan – subota, 18.05.2013.

Svi učesnici na smotru dolaze organiziranim prevozom do 10:30 sati.

Po dolasku za njih će biti organiziran ručak i obilazak Zgrade zajedničkih institucija i sala Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, nakon čega će uslijediti otvaranje Finalne smotre.

Finalnu smotru u 13:30 otvara nj.e. ambasador Moon.

Nakon uvodnih govora svaka pobjednička ekipa će izabrati jednog člana koji će predstaviti temu i rad pobjedničkog tima. Vrijeme je ograničeno na 1 minut za svaku školu. Molimo predstavnike da se pridržavaju ovog vremenskog okvira. U predstvljanju trebate reći u ime koje škole nam se obraćate, koji ste problem/temu odabrali za svoj PG rad, te koju mjeru javne politike zagovarate.

Nakon ceremenije otvaranja, učesnici će se uputiti prema Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta/kazališta u Sarajevu, gdje će biti uprilićena javna promocija Projekt građanin/Ja građanin pobjedničkih portfolija. Ovaj program planiran je u periodu od 15:30 do 17:30 sati.

Od 20:00 sati u hotelu Hollywood na Ilidži, gdje su smješteni svi učesnici i gdje će se održati program drugog dana Finalne smotre biće organizirana večera i zabavni program za učenike, paralelno sa prijemom za nastavnike, Civitas koordinatore i saradnike.

Drugi dan – nedjelja, 19.05.2013.

Program drugog dana Finalne smotre počinje u 08:00 sati. Nakon uvodnih uputa biće organizirana izložba PG portfolija i radionice za učenike i nastavnike.

Od 10:00 do 12:00 sati učenici srednjih škola iz Sarajeva organiziraju obilazak grada za sve PG pobjednike.

Povratak u hotel je u 12:00 sati, nakon čega slijedi dodjela certifikata i ceremonija zatvaranja Finalne smotre.

Napominjemo: Za dolazak na Finalnu smotru učesnici će imati organizovan prevoz. Informacije o prevozniku i satnici polaska objavit ćemo u toku sutrašnjeg dana. Svi timovi za dolazak na Finalnu smotru trebaju ponijeti portfolio i projektnu dokumentaciju.

Za više informacija kontaktirate Civitas Ured pozivom na brojeve
033 261 415
033 261 416
ili mailom na info@civitas.ba

Prethodni sadržajNj.E. Patric S. Moon, ambasador SAD-a u BIH i ove godine otvara Finalnu smotru programa “Projekt građanin/Ja građanin”
Naredni sadržajDvanaesti Brčko ljetni kamp – Brčko, 26.-30. juni/lipanj 2013.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje