Video poruka amabasadora Nelsona

387
0

Zahvaljujemo se njegovoj ekselenciji, Eriku Nelsonu, ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji što je izdvojio vrijeme u svom zauzetom rasporedu kako bi se obratio pobjednicima 23. redovne, godišnje i prve online Finalne smotre “Projekt građanin/Ja građanin”, te i ovom prilikom podržao mlade ljude u njihovim nastojanjima da unaprijeđuju svoje zajednice i u njima promoviraju vladavinu prava, transparentnost, odgovornost, univerzalne vrijednosti demokratije i ljudskih prava, poduzetništvo i eliminaciju svih oblika diskriminacije, nasilja i korupcije.

“Američka ambasada sa timom Civitasa već više od dvije decenije daje podršku građanskom obrazovanju u BIH. Naš cilj je da inspirišemo mlade iz cijele BIH da rade na donošenju pozitivnih promjena u svoje zajednice.“ istakao je Ambasador Nelson, na početku svog govora.

Uz izraze duboke zahvalnosti, poruku Ambasadora Nelsona ponosno prenosimo u cjelosti.
Podsjećamo, u programu smotre promovirano je 36 pobjedničkih timova prvih online školskih takmičenja organiziranih u Distriktu Brčko, 7 regija Republičkog Pedagoškog zavoda Republike Srpske i 10 kantona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prethodni sadržaj23. i prva online Finalna smotra “Projekt građanin/Projekat Ja građanin”
Naredni sadržajIstraživanje: Adam Tyner i Sarah Kabourek Evidence from the Early Childhood Longitudinal Study. Washington D.C.: Thomas B. Fordham Institute (September 2020).

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje