Zaključen projekat “Mlade snage”

192
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas i Ured za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu bili su domaćini sedme, završne konferencije projekta „Mlade snage“, koja je održana u Plavoj Sali Parlamentarne skupštine BIH, u subotu 10.03.2012. Na konferenciji su mladi lideri, srednjoškolaci i studenati iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, predstaviti Platformu za unaprijeđenje položaja mladih u našoj zemlji i najznačajnije postignute rezultate u okviru ovog trogodišnjeg projekta.

 

Učenicima se na otvaranju konferencije obratila izvršna direktorica CIVITAS-a gđica Sandra Sladaković, a konferenciju je proglasio otvorenom gdin Thomas E. Mesa, šef Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu.

Tokom trogodišnjeg rada u projekat „Mlade snage“ uključeno je 3000 volontera iz cijele države koji su istraživali probleme svojih zajednica i predstavili Platformu za unaprijeđenje položaja mladih. Mlade snage su potpisale memorandume o saradnji sa načelnicima svojih općina/opština kako bi uspjeli implementirati preporuke iz Platforme. Preporuke su podržala i pojedina resorna ministarstva obrazovanja, zdravstva, rada i socijalne politike.

Cilj projekta bio je  osnažiti građansku participaciju/povećati učešće mladih u procesima donošenja odluka i poboljšati saradnju između mladih i njihovih lokalnih vlasti.

Prethodni sadržajNastavnička konferencija „Stanje i perspektive građanskog obrazovanja u BIH“
Naredni sadržajIzbor najdemokratičnije škole – Obuka za učenike, nastavnike i roditelje

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje