Zamjenik šefa misije Paul Horowitz na otvaranju Finalne smotre “Projekt građanin/Ja građanin”

194
0

Paul Horowitz, zamjenik šefa misije u Američkoj ambasadi svečano će proglasiti otvorenom Finalnu smotru programa “Projekt građanin/Ja građanin”.

Paul Horowitz je preuzeo dužnost zamjenika šefa misije u Američkoj ambasadi u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, u avgustu 2015. godine. Prije toga je u Washingtonu D.C. bio zamjenik izvršnog sekretara u State Departmentu, gdje je nadgledao proces priprema briefing materijala za državnog sekretara Johna Kerrya i druge visoke zvaničnike u State Departmentu, te predvodio nekoliko putovanja državnog sekretara prilikom njegovih posjeta na pet kontinenata.

Gospodin Horowitz je radio i kao direktor Izvršnog sekretarijata od 2012-2014. godine prvo u mandatu državne tajnice Hillary Clinton, potom u mandatu državnog sekretara Kerrya. Na ovoj poziciji je bio odgovoran za njihova putovanja u zemlji i inostranstvu, te za pripremu, distribuciju i arhiviranje briefing materijala, korespondencije i drugih zvaničnih dokumenata koji se odnose na državnog sekretara i visoke zvaničnike State Departmenta. Ranije je radio u Izvršnom sekretarijatu kao službenik za nadzor u Operativnom centru za upravljanje kriznim situacijama i komunikacije State Departmenta koji radi 24 sata dnevno, te kao specijalni pomoćnik državnoj tajnici Madeleine Albright.

Posljednji angažman gospodina Horowitza van granica SAD bio je u Tokiju gdje je radio kao ekonomski savjetnik od 2008. do 2011. godine i bio odgovoran za trgovinsku politiku, te za pitanja koja se tiču zaštite okoliša, nauke, tehnologije i zdravstva. Također je radio u Singapuru (2004-2008.), Pekingu (1994-1995. i 2001-2004.) i Hong Kongu (1996-1998.)

Gospodin Horowitz govori mandarinski kineski, kantonski kineski i bosanski jezik. Diplomirao je na koledžu Occidental, te magistrirao na Univerzitetu Columbia i Nacionalnom ratnom koledžu Univerziteta za nacionalnu odbranu.

 

Prethodni sadržajCIVITAS model građanskog obrazovanja i nova web platforma
Naredni sadržajKiseljačke mažoretkinje Ljubičanstvene iz Saveza mažoretkinja FBIH na otvaranju Finalne smotre

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje