Završen trodnevni trening za trenere sudija “Projekt građanin/Ja građanin” takmičenja

344
0

Danas je završen trodnevni trening dr. sci Marcie Taylor – Thoma kojem su prisustvovali profesori, nastavnici – mentori i predstavnici obrazovnih vlasti (inspektori – prosvjetni savjetnici) koji će nakon ove inicijalne obuke, uz podršku CIVITAS-a, raditi na prenošenju znanja sudijskim timovima koji će suditi takmičenja „Projekt građanin“.

Neke od ključnih stvari o kojima je profesorica Thoma govorila tokom trodnevne obuke jesu šta je to javna politika i šta su različiti tipovi javne politike. Ono što je također mnogo značajno, a o čemu je profesorica govorila jesu poveznice između javne politike i Projekta građanin/Ja građanin, ali i o Univerzalnom dizajnu za podučavanje i učenje. Slušali smo i o tome šta čini dobrog sudiju na takmičenju Projekta građanin/Ja građanin i vježbali ocjenjivanje učeničkih portfolija.

CIVITAS je ponosan na ishod ovog, uspješnog trodnevnog treninga koji je završen dodjelom certifikata o uspješno završenoj obuci za sudiju iz programa “Projekt građanin/Ja građanin“.

 

Prethodni sadržajRadni vikend sa dr. Marcie Taylor – Thoma
Naredni sadržajObuka za nastavnike demokratije – inkluzivni pristup nastavi

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje